Skip to content

Over ons

Het verhaal van John Rooijakkers, die al heel zijn leven boer is geweest.

Hallo,

Ik ben John Rooijakkers geboren te Beek en Donk  op 6 September 1962.

Getrouwd met Berdie en we hebben drie dochters die al het huis uit zijn .

Mijn hobby’s zijn wandelen in de bergen van Zwitserland, motorrijden en fietsen in de omgeving.

Daarnaast ben ik gefascineerd door de natuur, waarschijnlijk omdat ik opgegroeid ben in het buitengebied op een boerderij. Hierdoor heb ik van jongs af aan samen met vrienden veel tijd in de bossen doorgebracht.

In 1997 heb ik samen met I.V.N. Jagersvereniging en ZLTO, stichting Laarbeeks Landschap opgericht. Van daaruit zijn er projecten ontstaan zoals beschermen van weidevogels, aanleg bloemrijke akkerranden, snoeien van fruitbomen, onderhoud knotwilgen en de aanleg en onderhoud van poelen.

Daarna heb ik nog een aantal jaren in het bestuur van ZLTO Laarbeek gezeten.

Al vroeg wist ik dat ik boer wilde worden. Samen met mijn broer Maarten hebben we het bedrijf van onze ouders overgenomen. In die tijd was het een gemengd bedrijf met varkens en melkkoeien in Beek en Donk. Door de schaalvergroting en specialisatie zijn we begonnen met de bouw van een nieuw zeugenbedrijf in Aarle-Rixtel met de éérste zichtstal van Nederland. Vanaf toen hebben we de melkvee tak afgestoten.

Het is altijd onze passie geweest om aan de buitenwereld uit te dragen waar ons voedsel vandaan komt. Zo is PorcusCampus ontstaan. Vanaf 2025 hebben Maarten en ik ervoor gekozen om ieder onze eigen weg in te gaan. Zo zal Maarten  zich gaan richten op de varkenshouderij en zal ik (John) verder gaan met PorcusCampus. Ik wil iedereen laten ontdekken en beleven waar ons voedsel vandaan komt.

Graag ben ik uw gastheer die u eindeloos kan meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van ons prachtige en gezonde voedsel waar we allen trots op mogen zijn!

Ontmoet
PorcusCampus

Wij vinden het belangrijk dat in een veranderende omgeving consumenten op een eigentijdse manier kunnen blijven ontdekken waar hun voedsel vandaan komt. Voedsel is namelijk naast water en lucht een basiselement van ons bestaan.

De kennis over waar het voedsel vandaan komt wordt steeds minder. De reden hiervan is dat producenten en consumenten steeds verder van elkaar af zijn komen te staan. Bij onderwijsinstellingen en gezinnen is deze kennis ook steeds minder beschikbaar. De kennis is en blijft belangrijk bij het maken van keuzes over ruimtelijke ontwikkeling, voedselgezondheid en voedselzekerheid. Hier willen wij op inspelen!

Samenwerkingen

Leren is creëren

Wij zijn onderdeel van Agro Campus Brabant! Er is een sterk groeiende behoefte aan de kennis waar ons voedsel vandaan komt en hoe dat geproduceerd wordt.

Het Agro Campus-netwerk voorziet in die behoefte. Zij richten zich op zakelijke bezoekers en studenten van groen onderwijs.

Elke locatie die samenwerkt met Agro Campus Brabant is erop ingericht om op een educatieve en professionele manier groepen zakelijke bezoekers te ontvangen.

Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Agro Campus Brabant.

Contact

 
 

Kloosterdreef 5
5735 SJ Aarle-Rixtel

+31 6 29 52 02 79
[email protected]

Wil je ons ontmoeten? Neem dan contact met ons op!

Neem nu contact op