Skip to content

Leer waar je voedsel vandaan komt

Twintig jaar geleden begonnen Maarten Rooijakkers en zijn broer John hun varkenshouderij in Aarle-Rixtel. Bij gebrek aan bedrijfsopvolging en nieuwe ammoniakverordeningen, besloot de ondernemer het roer om te gooien. Op 17 oktober opende de Porcus Campus officieel haar deuren. Innovatiehuis de Peel bezocht het recreatieve kenniscentrum over het varken en voedselherkomst.

‘Op de Porcus Campus vertellen wij het verhaal van ons familiebedrijf’, steekt Maarten van wal. ‘We laten mensen zien waar voedsel vandaan komt en leren hen alles over varkens.’ Bezoekers kunnen vanuit de skybox de 16 verschillende varkensrassen bekijken. Gasten kunnen overnachten boven de stallen en bedrijven kunnen er vergaderruimtes huren.

Wil je meer lezen?

Kijk dan op de Innovatie Huis de Peel